Kategorier
Inlägg

Avyttring går enligt planen

Januari månad lider mot sitt slut och jag har initierat nyårsplanen att avyttra 250-300 Fingerprint-aktier per månad under 2017 för att successivt minska övervikten i totala aktieportföljen och på så sätt minska riskprofilen i mina investeringar. De första 300 aktierna sålde jag för drygt 100 kr/st.

Hur sjutton gick det till då, när kursnivåer över 100 kr närmast känns som en avlägsen dröm idag?! Svaret är att det är en sanning med modifikation. Jag sålde egentligen 550 aktier för ca 56 kr, för jag ville frigöra ca 30000 kr till andra investeringar. Men precis som många andra småsparare fick jag kalla fötter när sentimentet var som allra mörkast denna vecka. Domedagsstämningen infann sig så jag sålde av ytterligare 5000 aktier på öppningscallen morgonen därpå, tänkt som ett kortsiktigt negativt swing då ”alla” verkade tro att aktien skulle fortsätta rasa. Mycket rikigt rasade aktien kraftigt, ca -5% på en dag (fuck you Carnegie) och jag nöjde mig då med swinget och köpte på mig igen på stängningskursen samma dag. Detta resulterade i att jag fick råd med 5250 aktier istället, alltså 250 ”gratisaktier”. Summa summarum så minskade innehavet under januari bara med 300 aktier, och frigjorda likvider blev ca 31000 kr. Alltså säljkurs motsvarande drygt 100 kr (eller ca 400 baht – det är ju trots allt januari).

Innehavet har nu minskat från 18550 till 18250 aktier och jag fortsätter att ligga lång med detta innehav tills dess att det är dags för februari månads avyttring på ytterligare 250-300 aktier. Successivt minskar jag risken i portföljen (84,8% av totalt investerat kapital i Fing just nu, ner från 86,4% vid nyårsskiftet), samtidigt som jag fortfarande ger Fingerprint en långsiktig chans att leverera så som jag tror det är kapabelt till på sikt. 

För övrigt rekommenderar jag en titt på Fingerprints nya hemsida. Missa framförallt inte nya videon om smarta kort. Nu tillbaka till semesterläget vid Kamala beach. Trevlig helg! 

Av Den sinnrike

På väg mot sinnesfrid och ekonomisk frihet via börsinvesteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s