Kategorier
Inlägg

Snedgungeläxa 4: det riktiga livet sker utanför börsen! 

Detta är den fjärde och sista – och i särklass viktigaste – läxan för min egen del. Den är dessutom tätt sammankopplad med alla de andra läxorna jag skrivit om denna vecka.

Under 2016 blev börsen lite av en drog för mig där jag la ohälsosamt många timmar på kursbevakningar, teknisk analys, räknande på framtida vinster (farligt för psyket!) och läsande i forum och på Twitter. Jag tvivlar på att detta kommer avstanna helt under 2017 då börsen trots allt är en stor hobby för mig, men jag har insett att jag inte haft en balans mellan mitt börsintresse och det som sker runtomkring mig under tiden, nämligen livet

För 2017 har jag som bekant ställt upp några regler för att komma närmare denna balans och sinnrikhet som jag har som målsättning att uppnå. Här kommer några mer konkreta regler om hur jag vill förhålla mig till börsen och aktieinvesteringar i stort:

  • Fokusera inte på börsen under dagen mer än absolut nödvändigt. Jobbet och familjen är alltid viktigare! 
  • Analysera aktier tekniskt efter stängning hellre än intradag. Se det som en liten hobby, inte ett livskall.
  • För swingtrading, sätt upp kursbevakningar (och såklart stop loss) och strunta i att kolla kurserna manuellt under dagen om inte kurslarmet går.
  • Tänk inte så mycket på framtiden utan var tacksam för rikedomarna idag.

Kan jag agera och investera på börsen med dessa enkla förhållningsregler så tror jag att detta år kommer bli betydligt lugnare, roligare och mer sinnrikt än 2016. Trevlig helg! 

Av Den sinnrike

På väg mot sinnesfrid och ekonomisk frihet via börsinvesteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s