Kategorier
Inlägg

Snedgungeläxa 3: snitta inte ner dig! 

När snedgungan väl är ett faktum blir den sällan bättre av att man försöker snitta ner sig, dvs att man köper ytterligare aktier till det lägre priset för att få ner snittpriset på totala köpet. Dessutom ökar risken i och med att investeringen växer i storlek. Visst kan det slå väl ut ibland, och har man koll på risken och kan göra en ny analys baserat på nya snittgavet med ny stop loss där totala risken fortfarande bedöms som låg så kan man absolut öka sizen. Men man ska ha klart för sig att med ökad insats ökar riskerna om det fortsätter nedåt. Och hur gör du nästa gång du nått din stop loss-nivå? 

Men för min del är det viktigare att vara disciplinerad med stoppen när det kommer till swingtrading detta år (se snedgungeläxa 2) än att försöka fånga fallande knivar, så för min del gäller: snitta inte ner dig! 

Återigen, detta gäller swingtrading. För buy and hold är det såklart bara fördelaktigt att köpa på sig mer när aktien är billig, och det kommer jag utnyttja friskt i mina gubbigare investeringar under året genom månadssparande.

Av Den sinnrike

På väg mot sinnesfrid och ekonomisk frihet via börsinvesteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s