Kategorier
Inlägg

Om Samsung och tjurrusningar

Det har pratats i evigheter om Samsung som FPC-kund och som alla andra förhoppningar går det i vågor, upp och ner, alltifrån”imorgon” till ”nästa höst”. Just nu spekuleras det på Twitter om att Samsung valt FPC i en clamshellmodell som lanseras i vinter. Det är en möjlighet, men det finns även bevis som talar för att det rör sig om Egistec. 

Min tro är att FPC är högst rimligt i Samsung på sikt, men jag är mer inne på Redeyes analys: FPC väljs som third source i ett begränsat test (t ex en mid eller low segment-modell i begränsad upplaga). Christian Fredrikson antydde i en intervju att de inte var nära att sluta avtal med Samsung än, men han kan visserligen uppvisa ett bra poker face. Min tro är ändå att vi ser FPC i Samsung någon gång under 2017, inte i år.

Vad får då en sådan sensationell nyhet för effekt på aktiekursen? Med risk för att låta pessimistisk så tror jag på det stora hela att marknaden snarare väntar på besked om nya vertikaler, inte ännu en leverantör av mobiler (även om det råkar vara den största för tillfället). Kursen gör säkert ett glädjeskutt den dagen det framgår att FPC sitter i Samsung – och den dagen kommer! – men den riktiga tjurrusningen kommer den dagen FPC sitter i smarta kort som används dagligen på marknaden.

Därför hoppas jag att alla kära Fing-entusiaster tonar ner tankarna om Samsung som den heliga graalen, för den riktiga graalen heter smarta kort i Kina.

Av Den sinnrike

På väg mot sinnesfrid och ekonomisk frihet via börsinvesteringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s